Open VLD-Leuven als Leuven+ naar kiezer

Open VLD-Leuven als Leuven  naar kiezer

Foto: BELGA

LEUVEN - Open VLD-Leuven trekt onder de naam Leuven+ naar de kiezer. Dat heeft lijsttrekker Rik Daems bekendgemaakt. De partij maakt nog voor de zomer de inhoud van haar kiesprogramma bekend.

Alhoewel de Leuvenaar volgens Daems grosso modo tevreden over het beleid van de SP.A-CD&V-coalitie vindt hij dat hij onvoldoende inspraak heeft. Er is bovendien sprake van toenemende stadsvlucht van jonge gezinnen en opkomende leegstand.

Bovendien is de financiële situatie van de stad labiel, focust het beleid teveel op prestigeprojecten en te weinig op het kleine comfort (bv. degelijke stoepen) en is Leuven door het ontbreken van een degelijk toeristisch beleid en handelsbeleid niet de trekpleister die het zou kunnen zijn.

Daems wil de kiezer een langetermijnproject voor de komende 12 tot 18 jaar presenteren. Dat zal worden gepropageerd met een lange mars door Leuvense straten en een originele campagne waarbij Daems en co zich willen profileren als 'blauwe beatles'.

OCMW-raadslid Sabine Bovend'aerde staat nummer 2 op de lijst en Patricia Ceysens is lijstduwer. Opvallende nieuwkomer is Thomas Leys (ex-Spirit) op nummer 4. Hij was bij de verkiezingen in 2006 als lid van Spirit kandidaat op de SP.A-Spirit-lijst en werd verkozen tot OCMW-raadslid.

Sinds het verdwijnen van Spirit-opvolger SLP zetelde hij als onafhankelijke. Ook op de Open VLD-lijst staat hij als onafhankelijke. Leys is ook voorzitter van de International Federation of Liberal Youth.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S