235 supporters fietsen met Tom Boonen tijdens fandag

BALEN - Ongeveer 235 supporters van Tom Boonen zijn zaterdagmiddag rond 13 uur in het Kempense Balen samen met hun wielerheld gestart voor een fietstocht van zo'n 80 kilometer. De fietstocht maakt deel uit van de jaarlijkse fandag van Boonen, georganiseerd door zijn supportersclub.

Dany Ramaekers, voorzitter van supportersclub De Kasseifretters, is gematigd tevreden met de opkomst. 'De opkomst is niet slecht, maar we hadden extra volk verwacht door de goede prestaties van Tom Boonen de voorbije weken. Helaas is het weer een grote spelbreker. Het water is hier al een paar keer met bakken uit de hemel gevallen'.

Na de fietstocht volgt later op de middag nog een uitgebreide handtekeningensessie. 'Zo'n handtekeningsessie tijdens de fandag duurt meestal twee uur. Tom neemt er echt de tijd om met zijn supporters te praten. Hij vindt dat fijne momenten. Na zijn overwinningen in de klassiekers kan hij wegens andere verplichtingen niet naar Balen afzakken. Maar tijdens de fandag wil hij tijd vrij te maken voor zijn supporters', besluit Ramaekers.

Boonen schreef dit seizoen onder meer al de Ronde van Qatar, de E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix op zijn naam.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio