Gemeentehuis berekent beste energieprijs

Gemeentehuis berekent beste energieprijs

Foto: bdw

Vanaf september kan elke consument op het gemeentehuis terecht om de beste prijs voor gas en elektriciteit te laten berekenen. Dat kondigt minister van Economie Johan Vande Lanotte (SP.A) aan.

De federale regering start in september met een campagne die de consument moet helpen de voor hem beste en goedkoopste leverancier voor elektriciteit en gas te vinden. Dat heeft minister van Economie Johan Vande Lanotte zondag bevestigd in De Zevende Dag. Geïnteresseerden zullen met hun facturen in het gemeentehuis terechtkunnen.

De campagne start half september, na het zomerreces. 'In samenwerking met de lokale besturen gaan we in de gemeentehuizen voldoende computers ter beschikking stellen', legt Vande Lanotte uit. 'De mensen mogen komen met hun laatste factuur, waarna wij gaan uitrekenen wat voor hen de goedkoopste en de beste formule is. We gaan hen ook tonen hoe ze moeten overstappen als ze een andere leverancier willen.'

De woordvoerster van Vande Lanotte verduidelijkt dat de campagne zowel voor elektriciteits- als gascontracten bedoeld is. Hoe lang de actie zal lopen, is nog niet duidelijk, dat wordt nog uitgewerkt.

Vande Lanotte kondigde ook aan dat hij met middenstandsorganisatie Unizo en ondernemersnetwerk Voka wil samenzitten. 'We willen met hen tot een systeem komen waarbij ze hun leden, de bedrijven en kmo's die nu wat vergeten worden, kunnen uitleggen wat zij het beste kunnen doen. Want ook zij zijn natuurlijk klanten' van de energieleveranciers, aldus Vande Lanotte.
 

 

Corrigeer