Fransman Gautier Paulin wint GP motorcross Bulgarije, Desalle achtste

De Fransman Gautier Paulin (Kawasaki) heeft zondag de Grote Prijs motorcross van Bulgarije in de MX1-klasse op zijn naam geschreven, dat is de tweede WK-manche van het seizoen. Clement Desalle (Suzuki) eindigde na een val in de tweede reeks op de achtste plaats in de eindstand.

Op het parcours in Sevlievo had Paulin genoeg aan een zege in de tweede reeks om de GP te winnen. In de eerste reeks moest hij de overwinning nog aan zijn landgenoot Christophe Pourcel (Kawasaki) laten. Pourcel pakte uiteindelijk de tweede plaats in de eindstand. Regerend wereldkampioen Antonio Cairoli (KTM) werd derde in de eindstand na een vierde en een derde plaats.Onze landgenoot Ken de Dycker (KTM) reed twee sterke manches en werd met een zevende en een vierde plaats mooi vierde in de eindstand.

Clement Desalle, die nog derde werd in de eerste reeks, kwam in de tweede reeks ten val en moest verder met een gebogen stuur. Hij maakte nog een pitstop voor enkele reparaties maar kwam niet verder dan een 18e plaats in de tweede reeks, goed voor de achtste plaats in de eindstand. Desalle verliest zo belangrijke punten in de strijd voor het WK. Kevin Strijbos (KTM) werd 12e.

In de tussenstand van het WK blijft Cairoli leider met 9 punten voorsprong op Paulin. Desalle valt terug naar de derde plaats en kijkt nu aan tegen een achterstand van 21 punten op de regerende wereldkampioen.

De volgende wedstrijd wordt volgend weekend gereden in het Italiaanse Fermo.

Corrigeer