Philippe Gilbert: 'In de finale kwam ik tekort'

Philippe Gilbert: 'In de finale kwam ik tekort'

Foto: EPA

Na zijn zesde plaats in de Amstel en derde stek in de Waalse Pijl, zat er zondag in Luik-Bastenaken-Luik geen top tien in voor Philippe Gilbert. De Belgische kampioen sluit zo het voorjaar af zonder grote zege, net als zijn team BMC. Gilbert bolde in La Doyenne uiteindelijk als 16e over de meet.

'Op La Roche aux Faucons moest ik passen en kon ik niet beter', reageerde 'Phil'. 'Ik heb geprobeerd om Vincenzo Nibali te volgen, maar die was bijzonder sterk. Ik slaagde er niet in om telkens opnieuw naar zijn wiel te gaan. Hij had ook het voordeel dat vijf of zes motoren voor hem reden, zodat hij minder last had van de wind. Daarom kreeg ik de kloof niet dicht. Ook later niet meer want mijn krachten waren op.' 

'Deze Luik-Bastenaken-Luik was een ware uitputtingsslag', vervolgde Gilbert. 'De wisselende omstandigheden eisten veel van ons lichaam. Na de start was het redelijk warm, daarna werd het koud, vervolgens moesten we lange tijd in de regen rijden wat de gevoelstemperatuur nog kouder maakte. Enfin, het was geen leuke dag voor mij', besloot de Belg, die zich nu kan richten op Tour, Spelen en WK.

Corrigeer