Record van bijna 30.000 deelnemers voor Antwerp Ten Miles

Record van bijna 30.000 deelnemers voor Antwerp Ten Miles

Foto: BELGA

Maar liefst 29.615 sportievelingen hebben zondag hun loopschoenen aangetrokken om deel te nemen aan de Antwerp Ten Miles en Marathon. Het record van 2010, met 26.200 deelnemers, is daarmee verpulverd. "We zijn tevreden. Alles is goed verlopen en zelfs de weergoden waren ons gunstig gezind, want er is tijdens de Ten Miles geen druppel regen gevallen", zegt Greg Broekmans van organisator Golazo.

Antwerpen was zondag het mekka voor lopers. De 1.880 deelnemers aan de marathon mochten 's morgens de spits afbijten. De Keniaan Paul Kiprop finishte als eerste met een tijd van 2u15:38. Daarna volgden nog de Kids Run, de Short Run en de Ladies Run, alsook twee wedstrijden voor handbikers.

Het hoogtepunt van het loopfestijn was echter de Ten Miles, waar 20.825 sportievelingen aan deelnamen. De lopers werden door tienduizenden supporters naar de finish op Linkeroever gebruld. Nick Van Peborgh kwam in 49:03 als eerste aan. N-VA-politicus Bart De Wever bereikte in 2u06 de finish en zijn CD&V-collega Kris Peeters in 1u55. Ook komiek Geert Hoste, tv-kok Jeroen Meus en tv-presentator Carl Huybrechts haalden de eindmeet.

De Antwerpse binnenstad was door het evenement moeilijk bereikbaar met de auto. De Waaslandtunnel, de Bolivartunnel en één koker van de Kennedytunnel waren een tijd afgesloten, omdat de lopers er doorheen moesten. De meeste mensen kozen dan ook voor het openbaar vervoer om naar de Scheldestad te komen. De Lijn legde extra trams in.

Corrigeer