Genua zet coach Malesani voor tweede keer dit seizoen aan de deur

Genua zet coach Malesani voor tweede keer dit seizoen aan de deur

Luigi De Canio is de nieuwe trainer van Genua Foto: PN

De Italiaanse eersteklasser FC Genua heeft maandag coach Alberto Malesani voor de tweede keer dit seizoen ontslagen. Luigi De Canio is zijn opvolger bij de tegen de degradatie strijdende Noord-Italiaanse club. Dat meldt het Italiaanse persagentschap Ansa.

Het ontslag van Malesani komt er daags na de met 1-4 verloren competitiewedstrijd tegen Siena op de 34ste speeldag in de Serie A. Die wedstrijd moest na vijf minuten in de tweede helft bij een 0-4 tussenstand stilgelegd worden nadat de thuissupporters rookbommen op het veld gooiden en de doorgang van de spelers naar de kleedkamers belemmerden.

Aanvoerder Marco Rossi slaagde er uiteindelijk toch in de gemoederen te bedaren en na 45 minuten kon er opnieuw voortgespeeld worden. De wedstrijd eindigde op 1-4, waardoor Genua in steeds slechtere papieren komt te zitten. Op vijf wedstrijden voor het einde staat de club met 36 punten maar één punt boven de degradatieplaatsen.

Ingrijpen

Het bestuur besloot in te grijpen en zette voor de tweede keer dit seizoen de 57-jarige Malesani aan de deur. Die begon aan het seizoen, maar moest in december voor de eerste keer plaatsruimen voor Pasquale Marino. De club bleef echter in vrije val in de stand en begin deze maand verraste het Genua-bestuur nog door Marino te vervangen door Malesani.
Luigi De Canio is een oude bekende van de club. In 2003-2004 had hij Genua immers al onder zijn hoede.
 

Corrigeer