Vooral kleding gestolen in Brusselse winkels

Vooral kleding gestolen in Brusselse winkels

Foto: Photonews

BRUSSEL - Volgens de statistieken van de federale politie zijn vooral de kledingwinkels in Brussel het slachtoffer van winkeldiefstallen. De cijfers zijn opmerkelijk: in de periode van januari 2011 tot september 2011 werden 857 diefstallen gemeld.

Winkeldieven verkiezen kledingboetieks als actieterrein. Kledingstukken zijn namelijk de eerste artikelen die gestolen worden bij de commercanten, zo blijkt uit cijfers vrijgegeven door de federale politie.

In de eerste drie trimesters van 2011 werden in de zes Brusselse zones 857 feiten gemeld. De cijfers bevestigen eveneens de tendens die al jaren van naderbij wordt opgevolgd.

'Men steelt voornamelijk ondergoed', vertelt Louise, verkoopster bij een grote kledingwinkel in het centrum. 'Een bh en onderbroek kunnen gemakkelijk in een handtas gestoken worden, zonder dat iemand het opmerkt.'

Natuurlijk wordt er ook nog steeds gebruik gemaakt van de oude truc in de paskamers. 'Mensen passen de artikelen en houden die dan aan onder hun eigen kledij. We proberen alert te zijn, maar het gebeurt nog steeds', bevestigt de verkoopster.

In Brussel zijn er veel winkels die kledij verkopen, waardoor het cijfer voor de regio logischerwijs groot is. Winkels die voeding verkopen, staan op de tweede plaats genoteerd. 797 feiten zijn gerapporteerd in de eerste negen maanden van het jaar 2011.

'Zowel de kleine kruideniers als de grote winkels zijn de dupe van deze diefstallen', klinkt het. Parfums en beauty-artikelen sluiten de top drie af. Met 336 gerapporteerde feiten in dezelfde periode blijft de nummer drie wel op een gerespecteerde afstand van de twee koplopers.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees