18 jaar cel voor man die vrouw in brand stak

BRUGGE - Het hof van beroep in Gent heeft maandag de straf van 18 jaar cel bevestigd voor een 66-jarige Bruggeling die op 26 mei 2009 zijn 64-jarige vrouw met benzine overgoot en in brand stak. De vrouw liep gruwelijke brandwonden op.

In eerste aanleg ontkende de man de feiten. Hij deed vier verschillende verklaringen over de feiten en bleef telkens volhouden dat het om een ongeluk ging en dat hij de aanval niet gepland had. De rechtbank van Brugge hechte echter geen geloof aan die verhalen en veroordeelde de man tot 18 jaar cel voor poging tot moord.

De man ging in beroep tegen zijn veroordeling, maar het Gentse hof van beroep volgde de redenering van de eerste rechter. Zo bleek uit het onderzoek dat een jerrycan met benzine zonder dop was klaargezet in de woonkamer. Volgens het hof wijst dat op een voorbereiding van de moordpoging. Bovendien had de man moeten weten dat zijn daad de dood tot gevolg kon hebben. Het hof oordeelde dan ook dat 18 jaar cel een passende straf is.

Omdat de man nog niet eerder veroordeeld is, komt hij in aanmerking om na een derde van zijn straf vrij te komen. Omdat hij nu al bijna drie jaar in de gevangenis zit, kan hij over drie jaar vrijkomen.
 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees