Avondspits in Antwerpen chaotisch na kettingbotsing

Op de Antwerpse ring richting Gent is de rijbaan iets na 18.00 uur opnieuw vrijgemaakt na de kettingbotsing tussen drie vrachtwagens, een bestelwagen en een personenwagen een uur eerder net voor de Kennedytunnel. De verkeershinder op de Antwerpse ringwegen zal echter nog tot na 19.00 uur aanhouden.

Er was enkel sprake van blikschade, maar omdat alle voertuigen moesten worden getakeld, verliep de hele Antwerpse avondspits erg moeizaam. De Liefkenshoektunnel werd tot 18.40 uur tolvrij gemaakt richting Gent.

De kettingbotsing gebeurde rond 16.45 uur, vermoedelijk in de staart van een zich net vormende file. De aanrijding gebeurde aan vrij lage snelheid, maar een van de vrachtwagens kwam volledig schuin over de weg te staan.

Op die manier raakten drie van de vier rijstroken versperd en was enkel de linkerrijstrook beschikbaar. Het takelen duurde tot na 18.00 uur.

Even na het ongeval was er al sprake van filerijden vanaf Antwerpen-Noord op de ring en vanaf Wommelgem op de E313. Het verkeer moest er rekening houden met wachttijden van meer dan een uur.  

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees