Seks & Relaties

Flirten op Facebook doe je zo

Flirten op Facebook doe je zo

Foto: shutterstock

Flirten in de virtuele wereld is even spannend en veel makkelijker dan in het echte leven, maar let op voor je te enthousiast begint te 'liken'.

1. Ontmoet je iemand leuk en heb je een smartphone bij de hand, kan je tijdens het gesprek en passant voorstellen om hem of haar toe te voegen op Facebook. Ga in dat geval rechtstreeks naar tip 4.

2. Heb je iemand leren kennen tijdens een avond uit, wacht dan tot de volgende dag om een vriendschapsverzoek te sturen - kwestie van om 6 uur 's ochtends geen te enthousiaste berichten van het type 'k vond het hrrl leukk je te lrrrren kennnnnnen' achter te laten.

3. Vind je de persoon in kwestie niet op Facebook, is dat een teken dat hij of zij niet gevonden wil worden. Ga dan ook geen drie uur zoeken, maar hoop dat je alsnog zelf een vriendschapsverzoek krijgt.

4. Eenmaal je Facebookvriendjes bent, ga je best even door je profiel. Probeer je in te denken hoe een vreemde naar je foto's zou kijken: zegt dat glas in je hand 'spontane persoonlijkheid' of 'drankorgel'? En kan die innige omhelzing met je ex niet beter van je profiel?

5. Check schaamteloos het profiel van je love interest. In tegenstelling tot wat sommige spammails doen geloven, kan iemand niet zien of je zijn profiel hebt bezocht. Maar verraad je niet door een commentaar te plaatsen op een status van drie jaar geleden.

6. Vanaf nu kan je contact zoeken door bijvoorbeeld een gevatte opmerking te schrijven bij een foto of status. Overdrijf niet: als je steeds als eerste elke beweging gaat 'liken', kom je wanhopig over.

7. Wil je je love interest een flirterig bericht sturen, doe dat dan niet openlijk op het profiel. Misschien vindt hij of zij het helemaal niet leuk dat ook mama en collega's kunnen lezen hoe je ijs van zijn buik wil likken of dagelijks aan haar lange benen denkt.

8. De chatfunctie op Facebook is gemaakt om te flirten, maar hou je ook hier in: spreek hem of haar aan, maar niet telkens vanaf de eerste seconde dat het groene bolletje voor zijn of haar naam verschijnt.

9. Merk je na een tijdje dat de chatgesprekken vlotjes gaan, stel dan voor om af te spreken. Merk je dat de andere partij op de vlakte blijft en concrete voorstellen uit de weg gaat, is dat een teken dat de interesse niet wederzijds is.

10. Staat er bij zijn of status 'in a relationship' of 'it's complicated', verwacht dan niet te veel van het geflirt.

 

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees