FBI: '300.000 internetgebruikers verliezen mogelijk verbinding in juli'

FBI: '300.000 internetgebruikers verliezen mogelijk verbinding in juli'

Foto: Shutterstock

De Amerikaanse federale politie waarschuwt maandag dat wereldwijd ongeveer 300.000 internetgebruikers hun verbinding kunnen verliezen vanaf juli, als een tijdelijk veiligheidssysteem verloopt tegen een netwerk computerpiraten. Dat zegt een woordvoerder van de FBI, Jenny Shearer.

Het FBI raadt internetgebruikers aan de website www.dcwg.org te bezoeken, om na te gaan of hun computer niet geïnfecteerd is door het netwerk dat in november 2011 ontmanteld werd.

Het FBI vermoedt dat bijna 568.000 computers geïnfecteerd werden met software van de piraten, die de computers herprogrammeerde en de gebruikers afleidde naar frauduleuze websites. Gebruikers kwamen daar terecht na een normaal adres ingevoerd te hebben.

Tijdelijke oplossing

Volgens de politie zouden de oplichters 14 miljoen dollar verdiend hebben aan spam op de websites. Vijf Estse piraten zijn in november vorig jaar opgepakt tijdens operatie 'Ghost Click'. 'Toen hebben we het gehackte systeem vervangen door een eigen dienst, zodat ieders internetverbinding intact bleef, maar het was nooit bedoeld als permanente oplossing.'

Vijf maanden na de arrestaties zou het aantal slachtoffers dat verbonden is met het 'eigen' systeem nog 360.000 bedragen, voornamelijk in de Verenigde Staten, de Europese Unie en in India. Shearer raadt daarom aan de website www.dcwg.org te bezoeken. 'Als uw computer verbonden is met de eigen dienst zal u daarvan op de hoogte gesteld worden en zal u advies krijgen.'

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees