Beauty

Linkerkant gezicht is het aantrekkelijkst

Linkerkant gezicht is het aantrekkelijkst

Foto: Shutterstock

Als je sexy op een foto wil staan, dan draai je jouw gezicht het best een beetje naar rechts. Onderzoek aan de Amerikaanse Wake Forest University heeft immers uitgewezen dat de linkerkant van je gezicht het aantrekkelijkst is.

Wetenschappers toonden een aantal zwart-witfoto’s van mannen en vrouwen aan een groep proefpersonen. Vervolgens lieten ze hetzelfde kiekje in spiegelbeeld zien waardoor het leek alsof de linkerwang de rechterwang was. Daarna werd aan de deelnemers gevraagd om de beelden te beoordelen.

Opvallend genoeg vonden de meeste proefpersonen de linkerkant van een gezicht het mooist. De vorsers hebben een sluitende verklaring voor dit fenomeen. Ze stellen dat die foto’s positiever werden beoordeeld omdat de linkerkant van ons gezicht meer emoties laat zien dan de rechterkant. En dat is volgens hen leuker om naar te kijken.

Tijdens het onderzoek werd ook de grootte van de pupillen van de proefpersonen geanalyseerd. Deze verwijdden wanneer ze naar de linkerkant van een gezicht keken, wat op toegenomen interesse wijst.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees