Ook Wimbledon verhoogt prijzenpot

Ook Wimbledon verhoogt prijzenpot

Petra Kvitova mocht vorig jaar bij de vrouwen zegevieren Foto: EPA

Het totale prijzengeld voor het grandslamtoernooi van Wimbledon bedraagt dit jaar 19,8 miljoen euro. Dat is tien procent of bijna twee miljoen meer dan bij de editie van vorig jaar, zo maakte de All England Club dinsdag bekend.

Vooral de spelers die in de kwalificaties of de eerste rondes sneuvelen, zullen profiteren van de verhoging. Zo krijgt een verliezer in de eerste ronde nu 17.770 euro, 26 procent meer dan in 2011. De organisatie komt daarmee naar eigen zeggen tegemoet aan de stijgende kosten in het proftennis.

Eindwinnaars

Ook het bedrag voor de eindwinnaars gaat omhoog: zowel bij de mannen als de vrouwen krijgt de nieuwe Wimbledon-kampioen anderhalf miljoen euro. Novak Djokovic en Petra Kvitova moesten het vorig jaar met dik 60.000 euro minder doen.

'Wimbledon blijft succesvol, en we zijn verheugd dat we dat succes ook met de spelers kunnen delen door de prijzenpot met 10 procent op te trekken', zei Philip Brook, voorzitter van de All England Club. 'Dat is de hoogste verhoging sinds 1993.'

Roland Garros

Twee weken geleden liet ook de organisatie van Roland Garros weten dat het prijzengeld met zeven procent stijgt. Ook daar diende de verhoging in de eerste plaats om het verschil kleiner te maken tussen spelers die in de eerste week sneuvelen en zij die de laatste rondes bereiken.

Corrigeer