Prins Filip bezoekt didactische cannabisplantage

Prins Filip bijna tussen de cannabis aan de zijde van minister Milquet en de Antwerpse gouverneur Berx. Foto: Wim Kempenaers

Prins Filip heeft Campus Vesta in Ranst bezocht, een opleidingscentrum voor de politie in het kader van de drugsbestrijding.

De rondleiding van de prins kwam er op diens eigen verzoek, omdat hij na onder meer een bezoek aan een afkickcentrum geïnteresseerd was geraakt in het thema drugsproblematiek en -bestrijding.

 Op Campus Vesta kreeg hij een didactische ruimte voor het maken van synthetische drugs te zien, net als een eveneens didactische cannabisplantage.

Beide locaties werden opgezet met materiaal dat eerder door de politie in beslag genomen was.

Bedoeling van het centrum is vooral om agenten in opleiding te leren hoe dergelijke ruimten in de praktijk te ontmantelen. Op het vlak van realistische imitaties vormen ze volgens de federale politie een unicum in de internationale politiewereld.

De prins kreeg ook een aantal eerder bekendgemaakte cijfers en strategieën in verband met drugsbestrijding in ons land voorgeschoteld. Zo vernam hij dat de federale gerechtelijke politie vooral het accent legt op het aan banden leggen van import en export van cocaïne, de productie en smokkel van synthetische drugs en cannabis en de verkoop van drugs.

In 2011 werden in België nog een recordaantal cannabisplantages opgerold (1.070). De voorbije vijf jaar werden ook 26 synthetische drugslabo’s met industriële proporties ontmanteld.
 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees