Lakers-speler World Peace: zeven speeldagen schorsing

De aanvaller van de Los Angeles Lakers Metta World Peace is zeven wedstrijden geschorst na zijn elleboogstoot aan James Harden van Oklahoma City.

In de match tegen Oklahoma vorige zondag ging hij even voor de rust door het lint, bizar genoeg net nadat hij gescoord had. Met een rake elleboogstoot op het linkeroor sloeg hij Harden, 1m96 en 100kg zwaar, tegen de court.  Harden viel neer, bleef bijna een minuut op de grond liggen en kon daarna niet meer verder spelen.

'Opgewonden'

Er ontstond een opstootje tussen beide kampen, en na het zien van de beelden beslisten de scheidsrechters om de 32-jarige World Peace meteen uit te sluiten.

'Na mijn dunk was ik zo opgewonden, James had gewoon pech dat hij in mijn weg stond en ik gaf hem onvrijwillig een elleboogstoot', probeerde World Peace zijn actie te vergoelijken. 'Ik hoop dat het goed met hem gaat, en bied hem en Oklahoma City mijn excuses aan.'

'De hersenschudding van Harden toont het gevaar van dergelijke acties op een basketveld', zegt David Stern van de NBA. ' We willen alle mogelijke maatregelen nemen om de veiligheid van de spelers van de NBA  te verzekeren, inbegrepen straffen voor spelers die bekend staan voor hevige woordenwisselingen op het veld.'

World Peace heeft al een behoorlijke reputatie want hij was al 13 keer geschorst op een totaaal van 111 wedstrijden.

Volgens de Lakers heeft World Peace zich zowel op als naast het veld voorbeeldig gedragen sinds hij in 2009 voor der Lakers speelt, maar was zijn actie van zondag niet aanvaardbaar. 'Zijn actie kon een andere speler ernstig verwonden. Maar als ploeg zullen we hem missen tijdens zijn schorsing', zegt algemeen directeur Mitch Kupchak in een evrklaring.

Corrigeer