Paula Semer: 'Iedere jonge vrouw werd ermee geconfronteerd'

Paula Semer: 'Iedere jonge vrouw werd ermee geconfronteerd'

Paula Semer Foto: vrt

Volgens toenmalig omroepster en programmamaakster Paula Semer waren er op de BRT destijds vaak gevallen van seksuele intimidatie door mannen. 'Iedere jonge vrouw werd ermee geconfronteerd.'

 'Je moest er maar mee leren leven', vertelde Paula Semer op Radio 1. 'Het werd beschouwd als normaal en dat vond ik zo erg.' Het is één van de redenen waarom zijzelf zo'n hevige feministe is geworden, zei ze.

Vrouwen moesten zich tegen die ongewenste intimiteiten kunnen verweren en anders moesten ze maar niet komen werken en moesten ze thuisblijven. Dat was toen de sfeer op de BRT, vertelde Paula Semer.

Veel kansen had je niet als vrouw om daartegen in te gaan, aldus Semer. Ook al omdat de 'daders' vaak de mannen uit de hogere regionen in de hiërarchie waren. Daarom denkt Semer ook dat de toenmalige BRT-top de verhalen goed kende.

Als je toen had klacht ingediend, had dat je loopbaan geen goed gedaan, aldus nog Paula Semer. 'En zo solidair waren de vrouwen niet onder mekaar. Het was toen ook een heel andere tijd.'

Paula Semer vertelde hoe ze aan het vergaderen was met enkele vrouwelijke BRT-werkneemsters toen plots een man binnenkwam. 'Wat is dat hier met al die lesbiennes?' vroeg de man - lichtjes dronken zijnde.

Semer wees hem de deur, waarop er een handgemeen ontstond. 'Ze moesten ons toen letterlijk uit mekaar halen.'

Toen Paula Semer dat later aan haar rechtstreekse chef vertelde, zei die man: 'ach je weet toch, als hij dronken is, mag je niets terugzeggen'. En zo, vertelde Semer, was het uiteindelijk nog mijn fout.

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees