Speurders vinden opnieuw menselijke resten bij graafwerken naar verdwenen man

Speurders vinden opnieuw menselijke resten bij graafwerken naar verdwenen man

Foto: Kurt Desplenter

MERKEM - In het West-Vlaamse Merkem hebben speurders bij opgravingen voor de tweede dag op rij menselijke resten gevonden. Naar verluidt zou het gaan om de in 2004 verdwenen Jean Hyde, al is dat voorlopig onbevestigd.

Ook gisteren werden al menselijke resten gevonden bij de graafwerken. 'We kunnen nog niet zeggen of het om de in 2004 verdwenen Jean Hyde gaat', zei Kurt Boudry, directeur van de federale gerechtelijke politie van Veurne toen. 'Voorlopig weten we zelfs nog niets over het geslacht. Het zal wel nog een paar dagen duren voor we volledig uitsluitsel hebben.'

Verdwenen in 2004

In Merkem werden vorige week nieuwe opgravingen gestart in het onderzoek naar de verdwenen Gentenaar Jean Hyde (71). De man verdween op 11 oktober 2004 aan de woning van notaris Fobe.

Op de dag van zijn verdwijning was Jean Hyde nog gezien aan de woning van Notaris Fobe in de Langemarkstraat in Merkem. Hyde was er in het gezelschap van de Poolse stiefzoon van de notaris, Christian Fobe.

De speurders van het onderzoek zijn er altijd vanuit gegaan dat Christian Fobe, die bekendstaat als een notoir oplichter, meer wist van de verdwijning van Hyde. Fobe werd intussen veroordeeld voor de moord op de 42-jarige Brugse loodgieter André Den Baes, eveneens aan de woning van notaris Fobe in de Langemarkstraat.

Een nieuwe onderzoeksrechter en een team jonge speurders werden intussen op de verdwijningszaak van Jean Hyde gezet. Ze beslisten om opgravingen te doen op het volledige terrein. De speurders sluiten niet uit dat Christian Fobe de Gentenaar Hyde heeft vermoord en daarna heeft gedumpt. Fobe ontkent.

Corrigeer

NIEUWS