'Verdwenen 'Maddie' McCann mogelijk nog in leven'

'Verdwenen 'Maddie' McCann mogelijk nog in leven'

Zo zou de 9-jarige 'Maddie' er mogelijk uitzien vandaag. Foto: EPA

De bijna vijf jaar geleden verdwenen Madeleine McCann is mogelijk nog altijd in leven, zo meldt de Britse politie. 'Maddie' kan nog worden teruggevonden, aldus Scotland Yard woensdag in London. Er werd ook een nieuwe foto vrijgegeven, waarop te zien is hoe de negenjarige 'Maddie' er ondertussen mogelijk uitziet.

Het Britse meisje verdween op 3 mei 2007 in de Portugese badplaats Praia da Luz. Haar ouders begonnen daarna aan een wereldwijde zoektocht.

Onder druk van de ouders en de Britse eerste minister David Cameron, werd het onderzoek van de Britse politie in 2011 weer opgestart. Scotland Yard vraagt nu aan het Portugese gerecht om hetzelfde te doen.

Volgens een topman van de politie zijn er 195 mogelijke onderzoekssporen. Dat blijkt nadat een team van 37 onderzoekers nog eens door al het bewijsmateriaal en alle dossiers rond de verdwijning was gegaan - in totaal meer dan 40.000 stukken. Het gaat om stukken van de Britse politie, de Portugese en van privé-detectives die waren ingehuurd door de ouders McCann.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees