Lotus oefent met Jérôme D'Ambrosio in Mugello

Lotus oefent met Jérôme D'Ambrosio in Mugello

Foto: AFP

Het Lotus F1-team, dat zondag nog twee podiumplaatsen behaalde in de Grote Prijs van Bahrein, laat zijn Belgische reservepiloot Jérôme D'Ambrosio starten in de eerste oefenritten op het circuit van het Italiaanse Mugello van 1 mei tot 3 mei. Dat maakte het Lotus-team woensdag bekend.

D'Ambrosio, die vorig jaar nog titularis was bij Virgin (intussen Marussia), zal op 1 mei de Lotus E20 besturen op het Italiaanse circuit. Op 2 mei is het de beurt aan Kimi Räikkönen, die tweede werd in Bahrein. Romain Grosjean finishte toen als derde en zal op 3 mei de laatste oefenrit rijden.

'Jérôme heeft alle wedstrijden met veel geduld bijgewoond en kwam regelmatig naar Enstone sinds hij als derde teampiloot werd aangekondigd', zei Lotus F1-baas Eric Bouillier. 'Hij kijkt er enorm naar uit om de testrit te kunnen rijden. Ook voor ons wordt het uitermate interessant om zijn situatie na de testrit te kunnen evalueren.'

'Buitengewone kans'

'Dit is een buitengewone kans voor mij en ik zou graag het Lotus-team bedanken om mij de E20 te laten uitproberen', reageerde D'Ambrosio tevreden. 'Het is een geweldige auto en ik kijk er enorm naar uit om ermee te rijden. Ik heb al veel bijgeleerd bij Lotus, en dat is nog maar het begin.'
 

Het Spaanse HRT-team heeft op zijn beurt aangegeven niet te zullen starten in Mugello. Daarmee wil het zich volledig kunnen concenteren op de Grote Prijs van Spanje in Barcelona op 13 mei.
 

Corrigeer