Ons TV-rapport: Culinaire speurneuzen

Ons TV-rapport: Culinaire speurneuzen

Foto: *

Argumenten genoeg om Culinaire speurneuzen níét goed te vinden. Het gaat wéér over eten, het is gepikt van Smaak met Bruno Wyndaele en het wordt uitgezonden op VT4, een zender die niet meteen een traditie heeft in verfijnde vleeswaren. Anderzijds: een programma over eten is niet per definitie slecht.

Culinaire speurneuzen gaat over de mensen die in opdracht van sterrenchefs de lekkerste lamsboutjes, olijfolie, ganzenlever en truffels opsnorren. Dat is origineel, al zullen de fans van Smaak daar anders over denken: Bruno gaat in zijn programma óók op zoek naar het beste ingrediënt. Dat is juist, maar niemand zegt dat het idee voor Culinaire speurneuzen daarom gejat is. Smaak was eerst, maar is daarom niet eerder gemaakt. Smaak is bovendien een ander programma met drie bekende mannen die in opdracht van een BV de culinaire speurneus uithangen. Een mooi gemaakte roadmovie, al ben ik geen grote fan.

Het klopt dat Culinaire speurneuzen op VT4 te zien is, de zender die van koken een circus maakt in het succesvolle Komen eten. Maar u weet dat er een ‘nieuw’ VT4 op komst is: na de zomer maakt Woestijnvis er de dienst uit. Misschien is dit een voorsmaakje.

Voor alle duidelijkheid: Culinaire speurneuzen is van Eye8works, dat Junior masterchef maakt. Maar het had van Woestijnvis kúnnen zijn: de eerste aflevering met slager Benny, visser Luc en Italofiel Antonio (foto rechts) was mooi gemaakt en liep als een trein. De warme stem van Vic De Wachter maakte het plaatje compleet. Toen een pianotoets weerklonk en de stempel van ‘culinaire speurneuzen’ op een varkensbil werd gezet, meende ik zelfs een knipoog te herkennen naar Van vlees en bloed. Mooi, die keurmerken onder elkaar.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

Abonneevoordeel

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees