Chelsea: 'Laat Terry de beker omhoog steken'

Chelsea: 'Laat Terry de beker omhoog steken'

Foto: AFP

Chelsea heeft een emotioneel pleidooi gehouden om hun aanvoerder John Terry de beker te laten omhoog steken als ze de finale winnen van de Champions League tegen Bayern. John Terry is na zijn rode kaart geschorst voor de finale.

Frank Lampard, die Terry vervangt als aanvoerder wil dat dat Terry toch de mogelijkheid krijgt de beker in de lucht te steken.

'Ik ben zeer triest voor John. Hij is een belangrijke speler voor deze club. Een paar spelers van onze ploeg zullen de finale missen maar vooral voor Terry is dit verschrikkelijk. Ik weet hoeveel die finale voor hem betekent', zegt Lampard.

'John was dinsdag ontroostbaar, maar hij zal voor ons die finale bijwonen en hopelijk kunnen we die ook winnen. Ikzelf hoef die beker niet in de lucht te steken. Ik wil gewoon deel uitmaken van de ploeg die de finale van de Champions League wint.'

De geschorste spelers krijgen een medaille en zijn toegelaten in de kleedkamer, maar mogen niet in de dug-out zitten tijdens de wedstrijd en ook de ceremonie niet bijwonen achteraf.

Ook supportersverenigingen van Chelsea hebben de UEFA al gevraagd de geschorste spelers toch toe te laten bij de ceremonie. De UEFA is niet van plan op die vraag in te gaan.

Corrigeer