Acht jaar cel voor moordpoging op medeleerlinge

ANTWERPEN - De Antwerpse strafrechter heeft Hamza M.A. (31) uit Antwerpen veroordeeld tot acht jaar cel voor poging tot moord. De Somaliër was een Peruviaanse vrouw die samen met hem Nederlandse les volgde, te lijf gegaan met een mes.

 Het 25-jarige slachtoffer arriveerde op 9 november 2011 wat vroeger op de Open School in Antwerpen en zag daar ook de beklaagde zitten. De vrouw ging naar binnen om een kop koffie te maken. Toen ze terug de gang inliep, botste ze op Hamza M.A.

Die greep haar vast en gaf haar negen messteken in de hals, schouder, bovenarm en rug. Een lerares kon tussenbeide komen. Het slachtoffer werd met een geperforeerde long naar het ziekenhuis gevoerd, maar overleefde het incident.

Volgens het openbaar ministerie was er geen enkele aanleiding voor de drieste aanval. Zijn medeleerlingen hadden wel gemerkt dat hij zich de voorbije dagen anders gedroeg en zich kwaad maakte. De verdediging voerde aan dat Hamza M.A. gepest werd of dat hij dat in elk geval toch zo aanvoelde. Het slachtoffer zou naar hem gespuwd hebben, maar de vrouw ontkent dat. Zijn advocate betwistte de intentie tot doden en de voorbedachtheid, maar de rechtbank vond dat wel bewezen.

Hij moet het slachtoffer een voorlopige schadevergoeding van 5.000 euro betalen en één euro aan haar echtgenoot.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio