Food

Wijn Drew Barrymore krijgt gouden medaille

Wijn Drew Barrymore krijgt gouden medaille

Foto: Wilson Daniels

Actrice Drew Barrymore komt met een eigen wijn en vervoegt daarmee een lang lijstje van bekende koppen, waartoe sinds vorige week ook Das Pop-zanger Bent Van Looy behoort.

nypostDe Amerikaanse actrice Drew Barrymore heeft de Barrymore 2011 Pinot Grigio gelanceerd, een fruitige witte wijn die volgens de verdeler zou smaken naar verse abrikozen en levendige citrus. Op het prestigieuze Franse Le Challenge International du Vin werd de wijn eerder deze maand nog bekroond met een gouden medaille.

Volgens de officiële licentiehouder van Barrymore Wines heeft de actrice niet zomaar haar naam verbonden aan het product, maar is ze al twee jaar bezig met het ontwikkelen van de wijn en was ze heel nauw betrokken bij de productie in Italië. 'Ik houd van wijn, en het is altijd leuk als je werk en plezier kan combineren', vertelde de actrice aan het magazine Wine Spectator.

Drew Barrymore is lang niet de eerste beroemdheid die met haar eigen wijn komt aanzetten. Gérard Depardieu, Francis Ford Coppola, Antonio Banderas, Olivia Newton-John en Madonna zijn slechts enkele namen die hun eigen wijn kunnen drinken, en ook de Belgische muzikant Bent Van Looy kan zich sinds vorige week aansluiten bij die lange lijst.

De wijn ligt vanaf 3 mei (voorlopig enkel) in New Yorkse winkels, voor ongeveer 20 dollar per fles (omgerekend ongeveer 15 euro).

 

Corrigeer