Advocaat maakt openbare aanklager woest op proces 'frituurmoord'

Advocaat maakt openbare aanklager woest op proces 'frituurmoord'

Openbaar aanklager Patrick Boyen sprong al roepend recht in rechtszaal. Foto: Photonews

MAASEIK - Op het assisenproces over de 'frituurmoord' op Maaseikenaar Jacky Roussard was er donderdagnamiddag opschudding omdat Bert Partoens, de raadsman van Vossen, een vraag aan onderzoeksrechter Croonenberghs en het antwoord genoteerd wilde zien door de griffier.

Partoens wilde van de onderzoeksrechter bevestigd zien of er in het dossier vertrouwelijke gesprekken tussen advocaten en cliënten zaten die opgenomen waren tijdens de afgeluisterde telefoongesprekken. De onderzoeksrechter bevestigde dat.

Openbaar aanklager Patrick Boyen sprong als reactie recht met de woorden 'Ik weet wel waar u op aanstuurt. Het is al het hele proces zo en het gaat al zes jaar zo. Alle middelen worden uit de kast gehaald om deze zaak te rekken.' Daarop schorste voorzitter Dirk Thys de zitting om zich over de zaak te buigen.

Met deze verdedigingstactiek lijkt het erop dat de raadsmannen van de twee beschuldigden na dit proces, dat nog tot en met 9 mei duurt, eventueel in cassatie zullen gaan. Al van in het begin van dit proces verwijt de verdediging de speurders een vooringenomenheid bij het onderzoek.
 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees