Wilders (PVV): 'Mooi akkoord voor de shag rokende milieuactivist'

Wilders (PVV): 'Mooi akkoord voor de shag rokende milieuactivist'

Foto: Photo News

Zowel PvdA-leider Diederik Samsom als PVV-leider Geert Wilders reageren scherp op het bezuinigingsakkoord dat VVD en CDA samen met D66, Groenlinks en ChristenUnie bereikt hebben.

Samsom noemt het akkoord 'een valse start die Nederland te kort doet'. Het nieuwe pakket is volgens hem voor '90 procent een voortzetting van een rechts regeerakkoord, aangevuld met akelige maatregelen uit het Catshuispakket.'

Wilders reageerde in zijn vertrouwde, bloemrijke stijl: 'Henk en Ingrid wordt een forse poot uitgedraaid, op bevel van Brussel'. Wilders heeft het akkoord snel gelezen voordat hij het debat inging, maar hij vond het 'drie keer niks'. Hij noemde het een slecht pakket, waarvan de rekening komt te liggen bij de AOW'ers (gepensioneerden, nvdr).

'Dit is mooi als je een windmolen bent of een shag rokende milieuactivist. Maar waardeloos als je een hardwerkende burger bent', zei hij tijdens het debat.

Wilders kijkt al uit naar de verkiezingen (van, vermoedelijk, 12 september). Die gaan volgens hem over de soevereiniteit van Nederland. 'Zelf beslissen over ons geld, de grenzen, het land en onze toekomst', zei hij.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees