'Bolt kan onder de 9.50 lopen als het weer in Londen meezit'

'Bolt kan onder de 9.50 lopen als het weer in Londen meezit'

Foto: AP

Usain Bolt kan op de Olympische Spelen zijn wereldrecord op de 100 meter (9.58) verbeteren en zelfs een tijd onder de magische grens van 9.50 lopen, als de weersomstandigheden in Londen wat meezitten. Dat verklaarde Glen Mills, trainer van de 25-jarige Jamaicaan.

'Ik denk niet dat het voor hem onmogelijk is, maar dan op voorwaarde dat de weersomstandigheden gunstig zijn. En ik weet niet of we erop moeten rekenen dat het weer in Londen zacht zal zijn', aldus de trainer van de drievoudige olympische kampioen. 'Het wereldrecord is ook geen doel is op zich. Records zijn niet meer dan een bonus. Het doel blijft wel de olympische titel.'

Niet geblesseerd

Mills deelde mee dat Bolt op 5 mei fit en wel zal verschijnen voor zijn eerste race van het seizoen: de 100 meter op de meeting van Kingston.

'Het gaat goed met Usain en zijn vorm, ik verwacht in Kingston een goede start van hem", ontkrachtte Mills nog de geruchten dat zijn sprinter zich geblesseerd zou hebben bij het spelen van een partijtje voetbal.

Na Kingston loopt de Jamaicaan nog in Ostrava op 25 mei (100m), Rome op 31 mei (100m), Oslo op 7 juni (100m) en Monaco op 20 juli (200m). Daarna volgen de Olympische Spelen in Londen (27 juli-12 augustus).

Corrigeer

Meest Gelezen Sport