Thibaut Courtois: 'Blijf normaal gezien bij Atletico'

Thibaut Courtois: 'Blijf normaal gezien bij Atletico'

Thibaut Courtois. Foto: REUTERS

'Normaal gezien speel ik ook volgend jaar voor Atletico, verklaarde Thibaut Courtois donderdag voor de camera's van Sporza, nadat hij zich met Atletico Madrid voor de finale van de Europa League geplaatst had.

De 19-jarige ex-doelman van Genk wordt door het Engelse Chelsea aan Atletico uitgeleend. Chelsea plaatste zich dinsdag voor de finale van de Champions League en dus staan beide clubs van Courtois in een Europese finale. 'Ik ben heel blij voor Chelsea, maar dit is toch specialer. Hier heb ik zelf aan meegewerkt.'

In de eerste helft schudde Courtois een paar knappe reddingen uit de mouw, maar pakte hij ook geel voor tijd winnen. 'Die reddingen waren wel belangrijk. Als het na twintig minuten 1-0 wordt, is het nog zeventig minuten bibberen. We wisten dat Valencia gretig en snel van start zou gaan. Zelf hebben we meer verdedigend gespeeld en ik denk dat we de wedstrijd wel onder controle hadden, buiten de één of twee keer dat ik tussen moest komen.

'In de tweede helft heeft Adrian het dan met een schitterende goal afgemaakt. Die gele kaart was wel belachelijk. Ik moet toch wachten tot mijn teammaats weer vooraan staan? De trainer vraagt me ook om rust te brengen. Daarna heb ik wel minder risico genomen. Rood wou ik zeker vermijden.'

Courtois is de eerste Belg in de finale van een Europa League of UEFA Cup sinds 2003. Toen verloor Joos Valgaeren met Celtic Glasgow na verlengingen met 3-2 van Porto.
 

Corrigeer