'Groene economie haalt miljoenen arbeiders uit armoede'

'Groene economie haalt miljoenen arbeiders uit armoede'

Foto: jobat.be

Afgelopen week vond in het Vlaams Parlement de ‘groene jobs conferentie’ plaats. De Vlaamse overheid en sociale partners presenteerden er hun aanbevelingen voor Rio+20, de wereldtop over duurzame ontwikkeling die de VN in juni organiseert in Rio de Janeiro.

 Het doel van de top in Rio is na te gaan hoeveel vooruitgang er al werd geboekt op het vlak van duurzame ontwikkeling en hoe het gesteld is met de implementatie van eerder gemaakte afspraken. Daarnaast wil men ook nieuwe uitdagingen aanpakken. De conferentie focust in de eerste plaats op ‘groene economie’. Afgelopen week lanceerden de Vlaamse overheid en de sociale partners alvast hun aanbevelingen voor Rio+20 tijdens een 'groene jobs conferentie' in het Vlaams Parlement. 

Vergroening moet niet alleen het klimaat redden, maar ook sociale vooruitgang ondersteunen, zo luidde het. Het terugdringen van de CO2-uitstoot of het efficiënter inzetten van natuurlijke grondstoffen is weliswaar essentieel, maar het mogen niet de enige doelstellingen van een groene economie zijn. Finaal moet vergroening leiden tot vooruitgang en welvaart voor alle groepen in de samenleving.

>

>

>

>

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees