Procter & Gamble ziet kwartaalwinst dalen

Procter & Gamble ziet kwartaalwinst dalen

Foto: AP

De Amerikaanse producent van consumentengoederen Procter & Gamble (P&G) heeft vanwege een 'moeilijk economisch en competitief klimaat' de winst in het afgelopen kwartaal zien dalen. Het bedrijf, bekend van onder meer de merken Pampers, Gillette, Ariel en Dreft, maakte dat vrijdag bekend.
De nettowinst daalde in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar met 16 procent tot 2,4 miljard dollar (1,8 miljard euro), ondanks een omzetgroei van 2 procent tot 20,2 miljard dollar (15,3 miljard euro). 
 
De concurrent van het Nederlands-Britse Unilever verlaagde zijn prognose voor het gebroken boekjaar 2011/2012, van een winst per aandeel van 3,93 à 4,03 dollar per aandeel tot 3,82 à 3,88 dollar per aandeel. 
 
In februari maakte P&G bekend 5.700 banen te schrappen bij niet-producerende afdelingen. In het lopende kwartaal verwacht het bedrijf verbetering van de operationele winst, dankzij een omzetstijging en een hogere productiviteit. 
 
Het concern heeft dit jaar tot nu toe voor 3,5 miljard dollar aan prijsverhogingen doorgevoerd, maar ongeveer 100 tot 200 miljoen dollar daarvan kon niet worden volgehouden omdat concurrenten niet volgden.
 
In Venezuela moest het bedrijf onder druk van de overheid de prijzen met 25 procent verlagen, een kostenpost van 1 miljard dollar voor P&G.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees