Eerste hoorzitting Wickmayer/Malisse bij TAS in whereabouts-zaak afgeschaft

Eerste hoorzitting Wickmayer/Malisse bij TAS in whereabouts-zaak afgeschaft

Foto: Belga

Het Internationaal Sporttribunaal TAS heeft de hoorzittingsdag van 30 mei 2012 in de whereabouts-zaak van tennissers Yanina Wickmayer en Xavier Malisse afgeschaft. Dat staat op de website van het TAS.

Alle partijen hebben nu tot 31 mei de tijd om hun nieuwe standpunten kenbaar te maken bij het TAS, rekening houdend met de beslissing van de Raad van State van ruim twee maanden geleden die het systeem van de whereabouts ongeldig verklaarde.

Door de beslissing van de Raad van State werd het besluit dat het systeem van de verblijfsgegevens in Vlaanderen regelde vernietigd. Daarop besliste het Wereldantidopingagentschap WADA zich wegens het ontbreken van rechtsgronden terug te trekken uit de rechtszaken bij het TAS tegen Wickmayer en Malisse. Het WADA had in eerste instantie beroep aangetekend tegen de beslissing van het Vlaams Doping Tribunaal om beide tennissers voor één jaar te schorsen en vroeg een sanctie van twee jaar.

De intussen al meer dan twee jaar aanslepende zaak belandde midden maart opnieuw bij het TAS na de uitspraak van het Zwitserse Hooggerechtshof. Dat verklaarde het beroep van Wickmayer en Malisse tegen hun schorsing "ontvankelijk maar niet gegrond", waardoor de zaak opnieuw naar het TAS verhuisde.
 

Corrigeer