FOTOSPECIAL. Enterprise maakt ererondje boven New York

Het zal voor sommigen even schrikken geweest zijn toen vrijdagochtend een vliegtuig laag over Manhattan vloog. Maar de jumbojet had geen slechte bedoelingen: op de rug van het vliegtuig was de Enterprise gemonteerd, de space shuttle die met pensioen gaat en nog een laatste keer door de lucht mocht suizen.

De Enterprise zal opgenomen worden in de permanente collectie van het Intrepid Sea, Air and Space Museum in Manhattan. De jumbojet met het ruimteveer op de rug was vrijdag vertrokken uit Washington D.C. en landde enkele uren later op JFK International Airport in New York. Het transport naar het museum, dat langs de rivier de Hudson ligt, zal met een schip gebeuren. 

De VS heeft vorig jaar al zijn space shuttles met pensioen gestuurd. De Discovery werd eerder deze maand naar Washington D.C. gevlogen om er opgenomen te worden in het nabije Smithsonian's National Air and Space Museum. Het ruimteveer Endeavour zet deze herfst koers naar het California Science Center in Los Angeles en de Atlantis ten slotte zal tentoongesteld worden in het Kennedy Space Center bezoekerscomplex in Florida.

 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees