Johan Muir duikt met Q-music naar de Titanic

Johan Muir duikt met Q-music naar de Titanic

Anke Buckinx, luisteraar Johan en Wim Oosterlinck Foto: q-music

Johan Muir (28) uit Maaseik heeft de Titanic-wedstrijd van Q-music gewonnen. Hij zal deelnemen aan de dertiendaagse expeditie naar het legendarische cruiseschip mét een elf uur durende duik naar het wrak.

De hele dag hield Q-music een reeks durfproeven om na te gaan wie de geschikte kandidaat was voor de expeditie naar Titanic. Johan Muir (28) uit Maaseik beschikt volgens de radiozender over voldoende lef én hij kende genoeg van de geschiedenis van de Titanic om aan de expeditie deel te nemen.

Muir wint een ticket voor een expeditie die begint in Newfoundland, Canada. Dan gaat het met een tweedaagse bootreis naar de plek waar de Titanic gezonken is. Vanaf daar volgt dan de elf uur durende duik naar een diepte van bijna 4 kilometer om het indrukwekkende luxeschip te bezichtigen.

‘Ik ga één van de weinige personen ter wereld zijn die dit kan meemaken', reageert Johan. 'De kans is 1 op een miljoen. Het gaat tot morgenochtend duren voor ik het echt ga beseffen.'

85 kandidaten

Johan haalde het van 85 kandidaten die zich de voorbije weken kandidaat stelden voor de grote finaledag. Allemaal werden ze onderworpen aan een reeks durfproeven. Wie een proef niet aandurfde, viel af.

De overgebleven kandidaten moesten nadien verschillende vragen beantwoorden in de live-uitzending in het zwembad in Genk. Wie een vraag fout beantwoordde, viel af en moest het zwembad verlaten.

Rond 17.45u waren er meer dan dertig overblijvers, dus moest een schiftingsvraag uitsluitsel brengen. ‘Hoeveel kilometer is dit zwembad in Genk verwijderd van de plaats waar de Titanic zijn fatale aanvaring had?’, luidde die vraag. En Johan zat met zijn gok het dichtst bij het juiste antwoord: 4.268 kilometer.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees