Anderlecht helemaal op titelkoers na 0-4-zege in Genk

Anderlecht stevent af op de titel na een 0-4-zege in Genk. Paars-wit nam in de Crystal Arena een blitzstart en profiteerde optimaal van het uitvallen van de Genkse sterspeler Kevin De Bruyne, die met een teenbreuk al vroeg naar de kant moest. Kanu scoorde tweemaal en Guillaume Gillet maakte er eentje, telkens op assist van Milan Jovanovic. Invaller Tom De Sutter dikte uiteindelijk de score nog aan tot 0-4. De leider uit Brussel telt met nog vier speeldagen te gaan al zeven punten voorsprong op naaste achtervolger Club Brugge, die zaterdag wel nog in actie komt in Gent. Genk kan op de derde plaats weer voorbij gestoken worden door de Buffalo's.

Na de 1-3 nederlaag van twee weken geleden tegen de Limburgers zat de angst voor de Prins van de Cristal Arena er goed in bij de Brusselaars, maar het plan om De Bruyne volledig te omsingelen was niet lang van toepassing. Bij één van zijn eerste duels met Kanu blesseerde de spelverdeler zijn teen en moest hij verzorging krijgen. Anderlecht profiteerde optimaal van de man-meer-situatie en toen Jovanovic een bal over de verdediging lepelde profiteerde Kanu van een misverstand tussen verdediger Nadson en doelman Köteles om de 0-1 binnen te prikken.

Genk slikte dus een lullige tegengoal na nog geen tien minuten en tot overmaat van ramp moest Kevin De Bruyne ook definitief naar de kant. Anderlecht won zowat alle duels en toen Suarez langs Nadson dribbelde, vloog zijn schot maar net naast. Een poging van Gillet en Juhasz was hetzelfde lot beschoren. Een herboren Milan Jovanovic duwde zijn tweede assist richting Gillet en die trapte de 0-2 tegen de touwen. Voor de rechterflank was het een verlossende goal na een zwakke periode.

De poort naar de titel stond nu helemaal open voor Anderlecht, want Genk slaagde er in de eerste helft niet eens in om een kans bij elkaar te voetballen. Dat werkte danig op de zenuwen dat Vanden Borre uit frustratie een elleboog in het gezicht van Kanu plantte.

De Sutter scoort meteen

Na de pauze veranderde het spelbeeld niet echt. Biglia speelde echt in een zetel en Suarez bedreigde Köteles met een lobje. Omdat Anderlecht begon te freewheelen kwamen de Limburgers nu wel iets meer in het spel, maar Safari- ja hij speelde voor de geblesseerde Deschacht - redde een kopbal van Simaeys op de lijn. Proto gooide zich daarna nog voor een schot van Buffel en pareerde een vrijtrap van de ingevallen Töszer.

Maar het spektakel bleef zich vooral afspelen aan de overkant. Toen Gillet Jovanovic bediende had de Balkanboy een geniale ingeving. Hij schoot niet zelf, maar devieerde tot bij Kanu die de 0-3 scoorde. Het serpent Jova kronkelde weer als tevoren, want het was de derde assist voor Jovanovic. Even later volgde nog een Zidaneke. Bij deze stand gooide Jacobs nog Canesin en Jordan Lukaku en zelfs Tom De Sutter mocht nog even invallen. Die nam zijn ultieme revanche voor de plaats op de bank, want bij zijn eerste balcontact was het meteen 0-4. De weg naar de 31ste titel ligt nu helemaal open voor RSCA.

Corrigeer