De Bruyne: 'Mijn verhaal bij RC Genk is afgelopen'

De Bruyne: 'Mijn verhaal bij RC Genk is afgelopen'

Foto: Isosport

Kevin De Bruyne zal niet meer voor Racing Genk spelen. De middenvelder brak tijdens de match tegen Anderlecht zijn teen. 'Ik zal enkele weken aan de kant staan', zei De Bruyne aan Sporza.

De middenvelder, die deze zomer naar Chelsea trekt, moest al vroeg in de match naar de kant na een onschuldig duel met Kanu. Een gebroken teen was het harde verdict na een eerste onderzoek.

'Ik weet niet echt wat er gebeurd is. Ik voelde wel dat het redelijk ernstig was. Ze hebben mijn teen moeten recht zetten. Hij was meteen ’over'', aldus De Bruyne.

'Ik zal enkele weken niet kunnen spelen. Mijn verhaal bij RC Genk is dus afgelopen, ik zal hier niet meer voetballen. Vanaf nu moet ik mij op mijn revalidatie concentreren. Het is heel jammer. Ik voelde me uitstekend en had gehoopt Genk op een andere manier te kunnen verlaten."
De laatste speeldag in play-off I is op 13 mei. De voorbereiding van De Bruyne op het volgende seizoen bij Chelsea komt volgens de speler niet in gevaar. 'Half mei of begin juni zal ik weer kunnen spelen', is hij formeel.


 

Corrigeer