Stephen Maguire zit bij laatste acht op WK snooker

In het Engelse Sheffield heeft de Schot Stephen Maguire zich kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap snooker.

De 31-jarige uit Glasgow, die eerder Luca Brecel uitschakelde, haalde het met 13-7 van de Engelsman Joe Perry, het nummer 26 van de wereld.

De eerste sessie, die met 5-3 werd gewonnen door Maguire, was allicht de beste sessie van het WK. Zo lukte het nummer zeven van de wereld breaks van 101, 101, 52, 65 en 88. Perry deed niet onder en noteerde breaks van 115, 68 en 82.

In de tweede sessie bleef Maguire zeer sterk spelen. Met nogmaals breaks van 91, 80 en 75 werd het 11-5. Tijdens de derde sessie kon Perry nog een beetje van zijn achterstand wegknijpen. Zo won hij de eerste twee frames, maar Maguire was de betere speler en kon met nogmaals een 79 break zijn plaats bij de laatste acht veilig stellen.

Daarin moet hij het waarschijnlijk opnemen tegen zijn landgenoot Stephen Hendry, die in zijn achtste finale tegen de regerende kampioen John Higgins een 12-4 voorsprong bij elkaar heeft gesnookerd.

Corrigeer