Iljo Keisse wint in Ronde van Turkije ondanks val in slotkilometer

Iljo Keisse heeft zaterdag de zevende en voorlaatste etappe in de wielerronde van Turkije gewonnen. Keisse haalde het ondanks een val in de laatste kilometer na een rit over 124 kilometer tussen Kusadasi en Izmir met enkele seconden voorsprong op de rest van het peloton.

Nadat hij al snel met zes anderen ontsnapt was, ging onze landgenoot er op zowat vijf km van het einde alleen vandoor. De Gentse pistier die werk maakt van zijn herscholing, leek gewonnen spel te hebben maar in de laatste bijzonder haakse bocht in Izmir schoof hij, gelukkig zonder erg, onderuit.

Terug op de fiets werd duidelijk dat zijn ketting afgelopen was. Opnieuw van de fiets om die ketting er zonder zweem van paniek op te leggen en vervolgens naar de finish te rijden. Keisse redde het net voor een aanstormend peloton waarvan de spurt gewonnen werd door Marcel Kittel.

Keisse was er kort na de start in Kusadasi vandoor gegaan in het gezelschap van Andrey Zeits, Mikhail Ignatiev, Laurent Pichon, Damien Gaudin, Remy Cousin en Marek Canecky. Verder dan drie minuten liet het peloton ze niet rijden. Maar de zeven hadden goed ingedeeld en hadden nog anderhalve minuut voorsprong voor de laatste tien kilometer.

Toen al was duidelijk dat Keisse de man met de grootste motor in de ontsnapping was. Op vijf kilometer van het einde reed hij zijn medevluchters uit het wiel. Hij leek gewonnen spel te hebben tot de laatste bocht. Maar de goden waren met Keisse, die na meer dan een jaar miserie met de UCI zijn mooiste overwinning op de weg behaalde en tegelijk liet zien dat er de voorbije week toch Belgen meereden in Turkije.

Zondag eindigt de Ronde van Turkije in Istanboel. Zonder ongelukken kroont de Bulgaar Ivailo Gabrovski zich tot eindwinaar.

Uitslag:

1. Iljo Keisse (Omega Pharma-Quick.Step) 123,8 km in 2u52:38
2. Marcel Kittel (Dui)
3. Alessandro Petacchi (Ita)
4. Andrea Guardini (Ita)
5. Mark Renshaw (Aus)
6. Robert Förster (Dui)
7. Jean-Pierre Drucker (Lux)
8. Daniele Colli (Ita)
9. Alexey Tsatevitch (Rus)
10. Juan Jose Haedo (Arg)

Klassement:

1. Ivailo Gabrovski (Bul/Konya Torku Seker Spor) 26u15:35
2. Alexandr Dyachenko (Kaz) 1:33
3. Danail Petrov (Bul) 1:38
4. Adrian Palomares (Spa) 1:44
5. Romain Bardet (Fra) 2:01
6. Alexander Efimkin (Rus) 2:23
7. Florian Guillou (Fra) 2:29
8. Enrico Battaglin (Ita) 2:58
9. Michal Golas (Pol) 3:02
10. William Routley (Can) 3:14

Bekijk de volledige uitslag en stand op www.sportwereld.be

 

 

 

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.