Speeldag 6 Play-offs: Wat hebben we geleerd?

Anderlecht is meer dan ooit titelkandidaat nummer 1. De Brusselaars hebben zeven punten voorsprong op Club Brugge dat nog steeds tweede staat maar AA Gent ziet naderen tot op één punt. Club moet in de komende wedstrijden alle zeilen bijzetten wil het zijn tweede plaats behouden. Door de zege tegen Kortrijk maakt ook Standard nog kans op Europees voetbal.

Anderlecht en AA Gent zijn dé winnaars van deze speeldag. Anderlecht speelde eindelijk als een kampioenploeg op het veld van Racing Genk. Jovanovic en Kanu waren de bepalende figuren in de topper waarin  Anderlecht de Limburgers weer met beide voeten op de grond zette. Genk ziet na de thuisnederlaag Gent weer naar de derde plaats springen en Standard komt terug tot op drie punten van Genk.

Club Brugge moest op Gent winnen om toch enigszins in het spoor van Anderlecht te blijven. De Bruggelingen begonnen sterk aan de  wedstrijd en scoorden al vlug maar konden die voorsprong niet vasthouden. In wat één van de beste wedstrijden was in deze Play-offs, slaagde AA Gent erin voor het eerst in deze competitie te winnen van Club Brugge. Daardoor ligt de strijd om de tweede plaats weer volledig open. Gent komt terug tot op 1 punt van de Bruggelingen.

Brugge kan zich optrekken aan het feit dat het geen slechte wedstrijd speelde. Vorige week speelde de ploeg nog voor de eerste plaats tegen Anderlecht, nu kan het dinsdag maar best winnen thuis tegen Standard wil het ook de tweede plaats niet kwijtraken.

Eerste winst

Standard kon voor het eerste winnen in deze Play-offs en heeft daarmee Kortrijk wellicht definitief uitgeteld voor een Europse plaats. Kortrijk lijkt na een lang en schitterend seizoen moe en veel mogelijkheden om te roteren zijn er niet. Kortrijk kon geen enkele kans versieren.

Standard miste met Bolat, Cyriac en Tchite enkele belangrijke basispelers. Veel spektakel boden de Rouches niet maar ze pakten wel hun eerste zege. Als Standard Europees wil spelen moet het dinsdag wel winnen in en tegen Brugge, anders wordt de kloof wellicht te groot.

Na deze speeldag lijkt het nog een spannende strijd te worden om de Europese plaatsen, het verschil tussen de nummer twee Club Brugge en nummer vijf Standard bedraagt zes punten met nog vier wedsrijden te spelen.

Play-off 2

In Play-off 2 verloren de koplopers allebei, zowel Bergen als Cercle zijn daardoor nog niet zeker van groepswinst. Ze hebben hun lot wel in eigen handen. Cercle Brugge speelt thuis tegen KV Mechelen en Bergen trekt naar Beerschot op de laatste speeldag.

 

 

Corrigeer