Rotweer fnuikt lenteverkoop

De verkoop van de lentecollectie in de kledingzaken valt tot nu toe tegen. "Vooral het slechte weer blijkt de grootste spelbreker te zijn", zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws in De Zondag.

De verkoop van lente- en zomerkledij is tot nu toe tegenover vorig jaar met twee pct gedaald. Daar zit, naast de crisis en het slabakkend consumentenvertrouwen, vooral het weer voor een groot stuk tussen.

De verkoop van lente- en zomerkledij is tot nu toe ten opzichte van vorig jaar met twee procent gedaald. Daar zit, naast de crisis en het nog steeds slabakkend consumentenvertrouwen, vooral het weer voor een groot stuk tussen.

Al weken aan een stuk is het eerder koud en regenachtig en die weersomstandigheden zijn allesbehalve gunstig voor de verkoop van rokjes, T-shirts, bloesjes en andere lente- en zomerkledij. Voorlopig kunnen ook de mid season-acties, die steeds prominenter opduiken, het tij niet keren.

 

“Stabiel en mooi lenteweer zou erg welkom zijn”, reageert Christine Mattheeuws, “maar dat zit er de komende dagen, ondanks iets hogere temperaturen, niet in. En dat is jammer want de weersomstandigheden nemen nu al sinds vorige zomer een loopje met de modehandel.”

De zomersolden van 2011 vielen in het water, terwijl de herfst en de winter dan weer erg zacht waren. Een echte winterprik kwam er pas na de wintersolden, waardoor ook die eerder teleurstellend verliepen. En op een aantal goede dagen na tijdens de maand maart, was de lente tot nu toe niet veel soeps.

“Het volstaat wel dat het een paar dagen goed en warm lenteweer is en de modeverkoop zal weer in de lift zitten. De modehandelaars panikeren dus nog niet.”

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees