Roy Hodgson nieuwe Engelse bondscoach?

Roy Hodgson nieuwe Engelse bondscoach?

Foto: Photo News

De Engelse voetbalbond heeft Roy Hodgson, trainer van West Bromwich Albion, benaderd in verband met de nog steeds niet ingevulde positie van bondscoach. Dat bevestigde de Football Association (FA) zondagavond.

Sinds Fabio Capello in februari ontslag nam als bondscoach van het Engelse elftal, gold Harry Redknapp (Tottenham Hotspur) als grootste favoriet om hem op te volgen. Sinds die geruchten presteert het team van Redknapp echter veel minder, wat mogelijk een verklaring is voor het uitstellen van de beslissing van de FA.

In een mededeling zegt de Engelse bond nu dat Roy Hodgson (64) de enige manager is die voorlopig gecontacteerd werd. 'Roy is de enige die we tot dusver benaderden en we zitten nog steeds op schema om de opvoler aan te stellen binnen de termijn die we ons hadden voorgenomen na Capello's vertrek,' liet FA-voorzitter David Bernstein weten.

'Ik moet mijn dank betuigen aan heel West Bromwich Albion en in het bijzonder Jeremy (Peace, West Brom voorzitter) voor de vlotte samenwerking. Ik heb pas met Roy gesproken nadat ik er toestemming voor had gekregen. Voor er nog aankondigingen gemaakt worden, zullen mijn collega's en ik verder met Roy overleggen,' besloot Bernstein.

Roy Hodgson zit al ruim 35 jaar in het vak en staat in Engeland bekend als globetrotter. Zo was hij onder meer trainer in Zweden, Italië en Denemarken en was hij eerder al bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten en Zwitserland. In 2010 leidde hij Fulham naar de finale van de Europa League (die het verloor van Atletico Madrid), het jaar nadien werd zijn kortstondige avontuur bij Liverpool een mislukking, in januari beëindigde hij er zijn contract.

Corrigeer