Adidas op recordhoogte

Adidas op recordhoogte

De typische adidas sneakers kregen een luipaardprint- en staartje! Voor de kinderen werd deze schoen zelfs voorzien van een dierenhoofdje. Foto: styletoday, adidas

De Duitse fabrikant van sportartikelen Adidas heeft er een sterk kwartaal opzitten. Het bedrijf uit Herzogenaurach boekte 289 miljoen euro nettowinst, 38 procent meer dan in het eerste kwart een jaar eerder. Het bedrijf verhoogt dan ook de jaarprognoses. Op de beurs van Frankfurt klom het aandeel naar de hoogste koers sinds de beursgang van 1995.

De winst kwam hoger uit dan verwacht. Analisten hadden 230,6 miljoen euro vooropgesteld. De omzet dikte 14 procent (op wisselkoersneutrale basis) aan tot 3,8 miljard euro. Vooral de verkoop in Azië zwengelde de winst aan: de verkoop steeg er in de eerste drie maanden van 2012 met 26 procent. In West-Europa was er een stijging met 7 procent.

De tweede producent van sportartikelen verhoogt dan ook de jaarprognoses. Het verwacht nu een jaarwinst die 12 tot 17 procent hoger ligt. Eerder ging Adidas uit van 10 tot 15 procent meer winst. Voor de omzet wordt een groei van bijna 10 procent verwacht. Eerder werd een "gemiddelde tot hoge eencijferige groei" verwacht.

Op de beurs noteerde het aandeel rond 11.50 uur op 5,5 procent winst op 63,12 euro. In de vroege handel klom het aandeel zelfs tot 6,6 procent hoger.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees