Seks & Relaties

Zo maak je komaf met een seksloze periode

Zo maak je komaf met een seksloze periode

Foto: Shutterstock

In de lente bereikt je libido een hoogtepunt, maar daar ben je niet veel mee als je een seksluwe periode doormaakt. Wij zetten vijf praktische tips op een rij voor mannen en vrouwen die hunkeren naar passionele momenten.

Sluit je niet op
Het maakt niet uit of je naar de andere kant van de wereld reist of een nieuw cafeetje in de stad gaat verkennen. Het is veel belangrijker dat je jouw vertrouwde omgeving verlaat. Dit zorgt ervoor dat je een open houding aanneemt en dus veel nieuwe mensen leert kennen, en daar zit misschien ook een toekomstige (bed)partner tussen.

Praat over je verlangens

Als je aan je kennissen, vrienden en familieleden vertelt dat die vrijgezellenstatus je begint te vervelen, zullen ze geneigd zijn om je aan singles voor te stellen. Bijvoorbeeld: misschien heeft de beste vriendin van je grootmoeder wel een kleindochter of -zoon rondlopen die alles is wat je van een vriend(in) verwacht. Wie niet waagt...

Schuw geen onenightstands
Wees niet te streng voor jezelf. Als een knappe man of vrouw naar je toekomt op een feestje en laat blijken dat hij/zij wel meer wil dan een gesprek, gun jezelf dan wat plezier. Een stomende onenightstand is anno 2012 echt geen taboe meer.

Zoek niet naar de ware

Zoek je geen lief, maar wel een leuke man of vrouw waarmee je een stomende nacht kan beleven? Dan hoef je helemaal geen rekening te houden met de eisen waaraan jouw ware moet voldoen. Onderwerp je ‘prooi’ dus niet aan allerlei relatiegerichte vragen, want de enige band die je met hem of haar wil is van erotische aard.

Haal je voordeel uit sociale netwerken

Als niemand weet dat je single bent, dan zullen de meeste potentiële dates je geen aandacht schenken. Probeer jezelf dus op een subtiele manier als vrijgezel te profileren op je profielpagina. Een foto online van een avondje onder vrienden en statussen als ‘single vrouwen hebben het altijd leuk samen op restaurant', verduidelijken je burgelijke status en trekken vrijgezellen aan.
 

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees