Marc Sergeant: 'Aantal ritten in Giro zijn Meersman op het lijf geschreven'

Marc Sergeant: 'Aantal ritten in Giro zijn Meersman op het lijf geschreven'

Foto: Photo News

Lotto-Belisol trekt met een gevarieerde ploeg naar de Ronde van Italië, die zaterdag start in het Deense Herning. Voor ritzeges hoopt sportief manager Marc Sergeant in de eerste plaats op Gianni Meersman.

'Een aantal ritten met een hellende aankomst zijn Gianni op het lijf geschreven. Hij heeft naar de Giro toegewerkt en kan zeer goed bepaalde etappes uitkiezen', zegt Sergeant. Meersman greep in de Ronde van Romandië nipt naast etappewinst en stapte vroegtijdig uit de Zwitserse rittenkoers om zich optimaal voor te bereiden op de Giro.

Voor het klassement is er het duo Bart De Clercq en Francis De Greef. Top twintig is voor hen een gezonde ambitie, meent Sergeant, zeker als ze eens kunnen meeschuiven in een ontsnapping. 'Bart won vorig jaar als neoprof een rit en eindigde 26ste in het eindklassement, hoewel hij in het eerste deel van de Giro al wat tijd had verloren. Francis werd in 2011 23ste en ook de jaren daarvoor deed hij het goed.' Zij kunnen hulp krijgen van de Australiër Adam Hansen, die bergop ook een eind meekan.

Olivier Kaisen en de Deen Lars Bak hebben al verschillende grote rondes uitgereden, terwijl neoprofs Dennis Vanendert, Brian Bulgac en Gaetan Bille dan weer debuteren in een grote ronde. 'Voor hen wordt het natuurlijk een ontdekking, al heeft iemand als Dennis Vanendert al veel in Italië gekoerst bij de beloften', aldus nog Sergeant.

De Ronde van Italië start zaterdag met een individuele tijdrit over 8,7 kilometer.

Corrigeer