Roy Hodgson is nieuwe Engelse bondscoach

Roy Hodgson is nieuwe Engelse bondscoach

Foto: AP

Zoals verwacht heeft de FA, de Engelse voetbalbond, Roy Hodgson aangesteld als opvolger van Fabio Capello als bondscoach van het Engelse nationale voetbalelftal. De 64-jarige Hodgson, wiens contract bij West Bromwich Albion in juni afloopt, tekent een contract van vier jaar en zal volgende maand Engeland ook leiden op het Europees Kampioenschap.

De 64-jarige Hodgson volgt de Italiaan Fabio Capello op. Die stapte begin februari op omdat hij het niet eens was met de beslissing van de FA om John Terry de aanvoerdersband te ontnemen. Assistent Stuart Pearce promoveerde daarna tijdelijk tot interim-bondscoach. Harry Redknapp, de coach van Tottenham Hotspur, werd aanvankelijk getipt als opvolger maar vorige week maakte de FA bekend dat het onderhandelde met Hodgson.

Roy Hodgson zit al ruim 35 jaar in het vak en staat in Engeland bekend als globetrotter. Zo was hij onder meer trainer in Zweden, Italië en Denemarken en was hij eerder al bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten, Zwitserland en Finland. In 2010 leidde hij Fulham naar de finale van de Europa League (die het verloor van Atletico Madrid), daarna volgde een mislukt avontuur bij Liverpool en sinds februari vorig jaar was hij bij West Brom aan de slag.

De nieuwe bondscoach krijgt het EK, dat over zes weken start, als eerste grote opdracht. Engeland speelt er in groep D tegen Oekraïne, Zweden en Frankrijk, dat op 11 juni de eerste tegenstander is. In de voorbereiding oefenen de Engelsen onder meer tegen België, op 2 juni in het Wembleystadion.

Corrigeer