Hodgson neemt Wayne Rooney zeker mee naar het EK

Hodgson neemt Wayne Rooney zeker mee naar het EK

Hodgson Foto: AP

Roy Hodgson is dinsdag officieel aangesteld als de nieuwe bondscoach van Engeland. De 64-jarige Engelsman zit nog de laatste twee competitieduels op de bank bij zijn huidige club West Bromwich, en kan zich daarna volop op de EK-voorbereiding storten.

Hodgson's contract bij de Baggies liep nog tot 30 juni 2012, maar de club laat hem toe om al na het laatste competitieduel op 13 mei te vertrekken. "Ik ben heel trots, en een gelukkig man dat ik de kans krijg om mijn land te gaan coachen", vertelde Hodgson op de persconferentie na zijn benoeming. "Hopelijk krijgen we iedereen achter ons en kunnen we Engeland de resultaten geven die het verwacht en wil."

 

Hodgson volgt de Italiaan Fabio Capello op als bondscoach. Die stapte in februari op, omdat hij het oneens was met de beslissing van de FA om John Terry de aanvoerdersband af te nemen. De verdediger van Chelsea wordt beschuldigd van racisme tegen QPR-verdediger Anton Ferdinand. De nieuwe bondscoach zal eerst met Terry praten voor hij iets beslist over zijn al dan niet selectie.

Over die selectie wou hij verder nog niets lossen - daarop is het wachten tot na het laatste fluitsignaal in de Premier League - maar één certitude is er wel al: Wayne Rooney. Ondanks zijn schorsing voor de twee eerste groepsduels, neemt Hodgson de aanvaller mee naar Oekraïne.

Engeland oefent voor het EK nog twee keer, op 26 mei tegen Noorwegen en op 2 juni tegen de Rode Duivels.

Corrigeer