Hackers vallen website Belfius-dochter aan

Hackers vallen website Belfius-dochter aan

Elantis Foto: swantegy.com

Een groep hackers dreigt ermee de gegevens van klanten van kredietverlener Elantis vrij te geven. Elantis is een dochter van Belfius, de vroegere Dexia Bank België.

Volgens een woordvoerder van Elantis is de hacking snel ontdekt en is de website meteen offline gehaald. Het zou gaan om gegevens die mogelijke klanten hebben ingegeven bij simulaties over mogelijke leningen.

De woordvoerster zegt dat het alleen over algemene gegevens gaat. De hackers zeggen echter dat het weldegelijk over 'gevoelige informatie' gaat, zoals het nummer van hun identiteitskaart en zelfs loonfiches. Ze publiceerden ook al enkele klachtenmails die Elantis ontving als bewijs dat ze de website gehackt hebben.

De hackers vragen 150.000 euro, een zogenaamde 'idiotentaks', anders maken ze de gegevens publiek. 'Elantis was zo dom om gegevens ongecodeerd op het internet te zetten', stellen de hackers op het internet. 'Ze gingen dus onzorgvuldig met de gegevens om. Nu is het aan hen om te beslissen of de privacy van hun klanten meer waard is dan 150.000 euro.'

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees