Axel Hervelle wordt sportief manager bij Verviers-Pepinster

Axel Hervelle wordt sportief manager bij Verviers-Pepinster

Axel Hervelle Foto: PN

Axel Hervelle wordt sportief manager bij Verviers-Pepinster, momenteel de rode lantaarn in de Ethias League. Dat melden de RTBF en de kranten van de L'Avenir-groep woensdag. Hervelle, die zijn spelerscarrière begon bij de Luikse club, pompt ook geld in de financieel noodlijdende club.

Axel Hervelle, die wel actief blijft als speler bij Bilbao, wordt aandeelhouder en bestuurder van Fast Break, dat zich met het commerciële aspect van de club bezig houdt. De Belgische international neemt ook de rol van sportief manager op zich bij de club waar het voor hem allemaal begon.

'Mijn doelstelling is het op poten zetten van een team van Belgen en jongeren, met hard werken en ambitie als peilers. Dat moeten opnieuw de waarden van de club worden. Op korte termijn moet dit team opnieuw kunnen meestrijden voor een ticket voor de play-offs. We zien wel of dat lukt, maar ik ben alvast overtuigd', aldus Hervelle.
De 28-jarige Hervelle begon zijn carrière bij Verviers-Pepinster, dat hij in 2004 verliet voor Real Madrid. Sinds 2010 staat hij op de loonlijst bij Bilbao.
 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.