Verkrachter Linkeroever sloeg mogelijk al eerder toe

ANTWERPEN - De dertiger die vrijdagnacht 2 jonge meisjes heeft verkracht op Linkeroever, zou mogelijk eerder al hebben toegeslagen. De voorbije weken hebben zich enkele gelijkaardige feiten voorgedaan in Antwerpen, zo meldt het Antwerpse parket.

In de nacht van 27 op 28 april werden twee jonge meisjes slachtoffer van een verkrachting toen ze te voet terugkwamen van een feestje in Zwijndrecht. Onderweg werden ze aangesproken door een bestuurder die hen een lift naar huis aanbod. Omdat de meisjes hier niet wilden op in gaan. Haalde de man een wapen boven en dwong hij hen in te stappen. Hij nam hun handtas en gsm af en reed met de meisjes naar een afgelegen plaats waar hij hen verkrachtte. Vervolgens verplichtte hij hen zonder omkijken van de plaats weg te lopen. De 2 meisjes konden uiteindelijk via voorbijgangers de politie en hulpdiensten verwittigen. 

'In het recente verleden hebben zich enkele gelijkaardige feiten voorgedaan in Antwerpen', meldt het parket. 'Er wordt onderzocht of er aantoonbare linken zijn tussen deze zaak en zaken van de voorbije weken.' Meer informatie kon het parket voorlopig nog niet geven.

De dader van de verkrachting op Linkeroever kon ontkomen en is voorlopig nog steeds spoorloos.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio