Festivalganger valt twintig meter naar beneden en overleeft

Bezoekers van muziekfestivals staan erom bekend zich af en toe te laten leiden door de sfeer en muziek op het festival. Aangewakkerd door de alcohol gaan ze over tot acties waarvan ze in de buitenwereld zouden afzien. Op het Creamfields Music Festival in Sydney viel zondag zo een man twintig meter naar beneden van reclametoren naast het podium. De waaghals overleefde de val en kwam er miraculeus met slechts enkele schrammen vanaf.

Tijdens een DJ-set besloot Hektor Wrotniak het dansende publiek wat extra te entertainen. De man klom een twintig meter hoge stelling op vlakbij het hoofpodium van het Australische festival. Eenmaal boven, begon Wrotniakmet zijn armen te wuiven om de aandacht van de duizenden festivalgangers te trekken. De menigte riep hem enthousiast toe.

Aangemoedigd door het publiek begaf de man zich meer naar het midden van de reclametoren. Met zijn hoofd naar de hemel gericht en zijn armen uitgesterkt, probeerde hij zijn evenwicht te bewaren.

De enthousiaste aanmoedigingen veranderden al gauw in angstig geschreeuw, wanneer Wrotniak zijn evenwicht verloor en de toren in viel. Ongelovig zagen de festivalgangers, dat de man niet veel na zijn val opnieuw opstond. Opnieuw weerklonk uitbundig gejoel. Na een kort bezoek aan het ziekenhuis wou de durfal opnieuw de festivalsite betreden.

'Dank U God, ik verloor mijn evenwicht en dan hoopte ik snel iets te kunnen grijpen om de val te voorkomen. Ik denk dat het prachtig voorbeeld was van 'wat niet te doen op een festival'', aldus Wrotniak.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees