Homoseksuele woordvoerder Mitt Romney neemt ontslag na één dag

Homoseksuele woordvoerder Mitt Romney neemt ontslag na één dag

De Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney Foto: AP

Richard Grenell, de nieuwe woordvoerder voor het buitenlands beleid van de Amerikaanse Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney, heeft op zijn eerste dag al zijn ontslag ingediend. Hij zou zijn weggejaagd door Romneys antihomoseksuele en conservatieve achterban.

Volgens Matt Rhoades, de campagnemanager van Romney, besliste Grenell om op te stappen wegens persoonlijke redenen. 'We zijn ontgoocheld dat Ric beslist heeft om de campagne te verlaten. We hadden hem graag zien blijven, aangezien hij over uitstekende kwaliteiten beschikt om de positie waavoor hij was aangenomen te vervullen', klinkt het. Grenell was pas een maand geleden aangenomen, en werkte slechts een dag voor de presidentscampagne van Romney.

De Amerikaanse krant The Washington Post citeerde een mededeling van Grenell, waarin hij stelt dat 'zijn vermogen om klaar en duidelijk over allerlei onderwerpen te kunnen spreken sterk verminderd was door de partijgebonden discussie van zijn persoonlijk leven'.

In het conservatieve magazine National Review had een journalist zich vorige week afgevraagd 'hoe lang het zou duren vooraleer Grenell naar het kamp-Obama zou overlopen, als die zich op de Democratische conventie als voorstander van het homohuwelijk zou uitlaten'.

 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees